WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse A - FS Gelko Hasselt A  6 - 5  (3-4)

DATUM 08-02-2019  21:15

DOELPUNTEN 7'51 Papanicolaou 0-1, 8'02 Ouaddouh 1-1, 8'56 Dillien 2-1, 9'32 Ait Salah 3-1, 10'03 Kaddouri 3-2, 15'38 Paulus 3-3, 16'27 Paulus 3-4, 25'36 Daali 4-4, 26'49 Ouaddouh 5-4, 30'45 Kaddouri 5-5, 30'58 Daali 6-5

Bron: Arthe Broadcast

Een heerlijk avondje Malle !! KK Malle-Beerse en Gelko Hasselt serveerden in een volgestroomde Mintjens Arena spanning en spektakel met wisselende kansen en uiteindelijk de thuisploeg die de drie punten thuis houdt. De beloften speelden 4-4 gelijk.

De aanvangsfase is voor de bezoekers. Een vinnig Hasselt maakt het de thuisploeg knap lastig. Thuisdoelman Meyers en de deklat zorgen er voor dat de brilscore lang op het bord blijft. Na acht minuten krijgt Dillien een betwistbare fout tegen en ook nog eens een geel karton onder zijn neus geduwd. Uit de daaropvolgende vrije trap opent Sleypen de score. KK Malle-Beerse reageert onmiddellijk met een schitterend afstandsschot van Ouaddouh die via de lat en doelman Mageren binnen gaat : 1-1. Mageren neutraliseert een schot van Daali, maar op een kanonskogel van Dillien is hij kansloos. En Malle-Beerse gaat door. Daali schudt enkele acties uit zijn sloffen en bereikt de vrijstaande Ait Salah die de 3-1 binnentikt. Hasselt mildert een halve minuut later tot 3-2. Beide ploegen spelen met open vizier en het publiek geniet met volle teugen. De doelmannen onderscheiden zich. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg via Didi en Ouaddouh kan Paulus op de valreep de 4-2 voorkomen. Door Mals balverlies komen de Limburgers op gelijke hoogte. Even later een 3 tegen 1-situatie achterin bij KK Malle-Beerse en Hasselt komt opnieuw op voorsprong (3-4).

KK Malle-Beerse gaat in de tweede periode op zoek naar de gelijkmaker. We noteren diverse malen de naam van Mageren. Na vijf minuten krijgt Beslija na een fout op de doorgebroken Ouaddouh zijn tweede gele kaart. Malle-Beerse zet de man-meer-situatie snel om in een doelpunt via Didi, Dillien en Daali die bij de tweede paal de 4-4 binnentikt. Een minuut later zien we een snelle tegenaanval van Hasselt maar Meyers redt. De bal gaat snel naar Ouaddouh en elf seconden later knalt hij met zijn gouden linker de thuisploeg op voorsprong. Van Parys kan enkele keren de marge net niet op twee brengen. Met nog tien minuten te gaan, krijgt Dillien zijn tweede geel. En nu is het Hasselt dat tegen drie veldspelers scoort. Meyers keert nog wel het schot van Paulus maar Kaddouri kan de rebound binnentrappen (5-5). Tien seconden later gaat Ait Salah met een prachtige actie voorbij zijn mannetje en biedt Daali de 6-5 aan. Zes minuten voor affluiten creëert Hasselt een 3-tegen-1-situatie maar El Hassani lost dit heel goed op. Hasselt probeert in de slotminuten met vliegende keeper alsnog een punt uit de brand te slepen, maar tevergeefs.